Ralf Brandstätter udnævnt til ny CEO for Volkswagen Personbiler

09. juni 2020

Volkswagen

Volkswagen koncernen omorganiserer ansvarsområderne i ledelsen af mærket og koncernen. Kernemærket Volkswagen Personbiler skal pr. 1. juli 2020 ledes af mærkets hidtidige COO Ralf Brandstätter. Dr. Herbert Diess, der er øverste chef for Volkswagen-koncernen, har indtil nu udfyldt begge roller i koncernen og får med denne organisationsændring mere tid til sine opgaver som koncernchef. I koncernledelsen vil han fortsat have det overordnede ansvar for Volkswagen Personbiler og volumenmærkerne. Målet er et større fokus på de enkelte opgaver i ledelsen af koncernen og mærket i den omstillingsfase, som bilindustrien befinder sig i.

Efter de mange strategiske ændringer, der er foretaget i de foregående år med en konsekvent omstilling til elektrisk mobilitet og oprettelse af nye strukturer med henblik på digitalisering af bilerne, styrker koncernen nu ledelsesfunktionerne i koncernen og hos Volkswagen-mærket. Koncernledelsen har besluttet at udnævne Ralf Brandstätter til CEO for Volkswagen Personbiler med virkning fra den 1. juli 2020.

"Ralf Brandstätter hører til blandt de mest erfarne ledere i koncernen. Han har i de foregående 2 år været en succesfuld leder som COO hos Volkswagen, og han har spillet en afgørende rolle i mærkets omstilling", udtaler Dr. Herbert Diess, som er øverste chef for Volkswagen-koncernen. "Derfor er jeg glad for, at Ralf Brandstätter efter de seneste års omfattende strategiske beslutninger nu vil stå i spidsen for videreudviklingen af mærket som CEO."

Efter et rekordår i 2019 er mærket godt forberedt til fremtiden. Volkswagen har med succes afsluttet første fase af sin Transform 2025+-strategi. Nu begynder koncernen på næste fase. Den stort anlagte offensiv indenfor elektrisk mobilitet bliver synlig med nye biler på vejene. Dermed baner Volkswagen vejen for emissionsfri mobilitet til alle. Frem mod 2025 skal der sælges mindst 1,5 millioner elektrificerede biler. Foruden elektrificering vil mærket i de kommende år også satse stort på digitalisering.

"Volkswagen har sat kursen for fremtiden. På baggrund af Transform 2025+-strategien udvikler mærket sig til en førende udbyder af CO2-neutral mobilitet og er samtidig i gang med at omstille sig til en digital teknologivirksomhed. Jeg vil gerne takke alle Volkswagens medarbejdere for deres store indsats. Sammen vil vi med stor beslutsomhed fortsætte vores udvikling", udtaler Ralf Brandstätter.

Ralf Brandstätter blev født den 8. september 1968 i Braunschweig. Efter sin uddannelse som driftstekniker hos Volkswagen i Braunschweig læste han videre til ingeniør og blev i 1993 ansat i Volkswagen-koncernen. Efter forskellige stillinger med international projektledelse i indkøbsfunktionen blev han ansat som leder i generalsekretariatet hos Volkswagen AG. I 1998 overtog han ledelsen af indkøb af metal til undervogns- og drivlinjekomponenter, og i 2003 blev han projektleder for nye bilprojekter. I 2005 tiltrådte han stillingen som indkøbschef hos SEAT i Spanien. I 2008 blev han medlem af direktionen med ansvar for indkøb hos SEAT. I 2010 blev Brandstätter udnævnt til indkøbschef for Volkswagen-koncernen på eksteriørområdet. Fra 2012 var han koncernindkøbschef med ansvar for nye produkter, og han blev i oktober 2015 udnævnt til generalfuldmægtig hos Volkswagen AG. I december 2012 blev Brandstätter så udnævnt til øverste ansvarlige for indkøb hos Volkswagen. Siden den 1. august 2018 har Brandstätter været Chief
Operating Officer (COO) for mærket Volkswagen Personbiler.