Verdenspremiere på Caddy 5 – digital og dynamisk

21. februar 2020

Volkswagen

  • Efter mere end 3 millioner eksemplarer kan Volkswagen Erhvervsbiler nu præsentere en ny og innovativ 5. generation af den populære varevogn og MPV-model
  • Hightech-hardware: Den dynamisk designede nye Caddy er bygget på den modulopbyggede tværgående platform (MQB)
  • Mere plads: Den nye Caddy, Caddy Cargo og Caddy Maxi sætter standarden med et perfektioneret helhedskoncept
  • Den perfekte kompakte varebil: En Caddy Maxi kan nu rumme to europaller på tværs
  • Bæredygtige dieselmotorer: TDI-motorernes NOx-emissioner reduceres markant takket være twin dosing SCR-system
  • Opkoblingsmuligheder: ”Innovision Cockpit” gør Caddy til smartphonen i segmentet
  • Mere sikker og komfortabel: Seks af de over 19 forskellige assistentsystemer er nye i 5. generation af Caddy

Volkswagen Caddy har gennem årene demonstreret sine alsidige egenskaber som varebil, familie-MPV, minibus og autocamper. Nu har Volkswagen Erhvervsbiler verdenspremiere på den nye digitale og dynamiske femte generation af Caddy. Alt er nyt – fra bund til tag – for bestselleren er for første gang nu baseret på MQB-platformen, der kendes fra Volkswagens personbiler. Og det er en stor ændring af Caddy-universet – for takket være MQB får modelrækken tilført nye avancerede teknologier. Innovative assistentsystemer øger sikkerheden og komforten, mens opkoblede infotainment- og digitaliserede betjeningssystemer gør Caddy til en smartphone på fire hjul. Derudover gør twin dosing SCR-systemet TDI-turbodieselmotorerne renere end nogensinde før. Bilens ydre har fået et helt nyt og udpræget dynamisk design. Samtidig er cockpittet, funktionaliteten og pladsforholdene i den topmoderne kabine blevet forbedret markant. Og alligevel er det velkendte Caddy-DNA blevet bevaret fuldt ud. Alsidighed, funktionalitet og praktiske egenskaber – Caddy som allrounder er multitalentet blandt kompakte varebiler og familie-MPV'er.

”Vores målsætning har været at gøre arbejdet og livet med den nye Caddy nemmere, mere praktisk og individuelt end nogensinde før. Og vores motto har været ”work – life – unlimited””, fortæller Dr. Thomas Sedran, øverste chef hos Volkswagen Nutzfahrzeuge, om de overordnede strategiske målsætninger for konceptet bag den komplet nyudviklede 5. generation af Caddy. Den nye Caddy vil allerede her i 2020 blive lanceret i første omgang i Tyskland, Østrig og Polen, og senere på året følger lande som Danmark.

”Den nye Caddy tager et kæmpe skridt fremad med sine markant forbedrede pladsforhold, den absolutte perfektion ned i detaljen, dens nye teknologier og dens nye mere dynamiske design”, fortsætter Thomas Sedran. ”Dermed har den potentiale til at øge Volkswagen Erhvervsbilers markedsandele på verdensplan, når det gælder kompakte varebiler og MPV’er i det såkaldte A-segment”, tilføjer Heinz-Jürgen Löw – salgs- og marketingsdirektør hos Volkswagen Nutzfahrzeuge.

Et karismatisk design og nye udvendige features

Rent visuelt ser man allerede omstillingen til MQB-platformen på den forlængede akselafstand (+73 mm) på den korte version af Caddy og de deraf afledte dynamiske proportioner. Designerne har udnyttet platformsskiftet til at skabe et komplet nydesignet karrosseri (93 mm længere, 62 mm bredere, 25 mm lavere) – mere karismatisk end nogensinde før. Når det gælder teknik og udstyr, imponerer eksteriøret på Caddy med en lang række nye features. Hertil hører som ekstraudstyr el-betjente skydedøre og bagklap samt et ekstra stort panoramatag med en glasflade på hele 1,4 m2, som strækker sig hen over både første og anden sæderække. Samt nye op til 18” store letmetalfælge og – som standard i topversionerne – nye LED-forlygter og LED-baglygter. Den fås for første gang også med det nøglefrie låse- og startsystem Keyless Access (forkortet Kessy) og det såkaldte ”Digital Cockpit”.

Større kabine med digitaliseret hightech-cockpit

Indvendigt imponerer femte generation af allrounderen med nye hightech-løsninger og væsentligt mere plads i både kabine og varerum. Den lange version – Caddy Maxi – rummer nu op til to europaller, som enten kan læsses ind i midten på tværs, bagi på tværs eller bagi på langs. Opbygningen af instrumentering og betjeningselementer er komplet nyudviklet: De interaktive brugerflader til føreren og forsædepassageren udgøres her af det nye ”Digital Cockpit” (som ekstraudstyr fuldt digitale instrumenter) samt radio- og infotainmentsystemerne med touchskærme på mellem 6,5” og 10”. Sammensætningen af ”Digital Cockpit” og det største navigationssystem med 10” touchskærm forvandler førerpladsen i Caddy 5 til et nyt komplet digitalt landskab – det såkaldte ”Innovision Cockpit”. Her viser Caddy slægtskabet med den nye Golf, og den er eksempelvis udstyret med de samme sliders, hvor man ved at stryge fingeren hen over en slide, skruer op eller ned for varmen. Via en Online-Connectivity-Unit (OCU) med integreret eSIM-kort giver infotainmentsystemerne (MIB3) adgang til mobile onlinetjenester og funktioner fra ”Volkswagen We”. Den nye Caddy er dermed altid online.

En anden nyhed i Caddy er de digitale touchpaneler til lys-, audio- og menufunktionerne. Den velkendte drejekontakt til lyset er fortid, og et touchpanel til aktivering af lys, elbagrude og afdugning af frontrude overtager dens rolle til venstre for rattet. Endnu et touchpanel med genvejstaster placeret lige under infotainmentanlæggets skærm giver føreren og forsædepassageren hurtig og direkte adgang til menupunkterne i infotainmentanlægget. Derudover er livet ombord optimeret via nye effektfulde LED-kabinelamper, der betjenes med touch, ergonomiske sæder, strømforsyning til eksterne 230-volts-apparater, USB-C stik og mulighed for trådløs App-Connect. En anden nyhed er en loftventilator til bedre klimaregulering og hurtigere ventilation for bagsædepassagererne, når bilen holder stille. Versioner med DSG-gear har fået samme digitaliserede ”Shift-by-wire”-skiftekontakt som findes i den nye Golf 8.

Mere sikkerhed og komfort takket være mange nye assistentsystemer

Seks af de over 19 forskellige assistentsystemer er nye i Caddy: Hertil hører Travel Assist, som for første gang i en bil fra Volkswagen Erhvervsbiler giver mulighed for assisteret kørsel i hele hastighedsområdet. I forbindelse med Travel Assist er det nydesignede multifunktionsrat i Caddy også udstyret med kapacitive sensorer, der ved let berøring af rattet registrerer, at føreren er opmærksom på kørslen. Caddy fås nu også med anhængermanøvreringsassistenten Trailer Assist, der kendes fra Crafter og gør det langt nemmere at manøvrere baglæns, eller vognbaneskiftassistenten inklusive udkørselsassistent – alt sammen innovative systemer, der gør kørslen mere ukompliceret og sikker.

Twin dosing sænker TDI-motorernes NOx-emissioner markant

De nye firecylindrede motorer til Caddy er lige så innovative som assistentsystemerne. Der er tale om motorer fra næste udviklingstrin, som naturligvis allerede opfylder Euro-6-udstødningsnormen, der gælder fra 2021, og de er alle udstyret med partikelfiltre. Et eksempel er 2,0 TDI-turbodieselmotorerne, der for første gang anvender det nye twin dosing-system til de mellem 75 hk og 122 hk stærke TDI-motorer. NOx-emission reduceres markant i forhold til de foregående motorer via to SCR-katalysatorer og en dobbelt AdBlue-indsprøjtning. TDI-motorerne i Caddy fra Volkswagen Erhvervsbiler er dermed blandt de reneste dieselmotorer i verden. Derudover fås to andre effektive motorer: en 1,5 TSI-turbobenzinmotor med 116 hk og en 1,5 TGI med 150 hk, der kører på naturgas (TGI). De nye drivlinjeteknologier har en miljømæssig og økonomisk mærkbar positiv indflydelse: Afhængigt af motorvarianten ligger det forventede forbrug for Caddy op til 12 % under forgængerens (disse prognoser er ikke juridisk bindende, de certificerede forbrugsangivelser forventes at være tilgængelige fra starten af juli måned). Det nye eksteriørdesign er klassens mest aerodynamiske (cw-værdi reduceret fra 0,33 til 0,30) og bidrager ligeledes til et lavere brændstofforbrug.

Optimerede køreegenskaber med ny undervogn

Med skiftet til MQB-platformen får Caddy en ny undervogn, der både bidrager til køredynamik, kørekomfort, manøvredygtighed og pladsudnyttelse i varerummet. Den nye undervogn kombinerer således dynamiske egenskaber kendt fra personbiler med de praktiske fordele ved et erhvervskøretøj. Det anerkendte McPherson-hjulophæng på forakslen bidrager med en markant mere direkte styreudveksling end forgængeren, så styreudslag ved manøvrering i bytrafik og på landeveje falder markant. En stiv bagaksel med langsgående svingarme, Panhard-stang og fjedrer er en nyudvikling og erstatter det tidligere bladfjedrer baserede hjulophæng, hvilket har optimeret kørekomforten. Baghjulsophængets kompakte konstruktion giver et bredere varerum, og samtidig åbner det også for integration af forskellige drivlinjekoncepter - fra konventionel for- eller firehjulstræk til alternative drivlinjer. Bagakslen er designet og afstemt på en sådan måde, at den leverer de velafbalancerede køreegenskaber Caddy altid har været kendt for samt den bedst mulige kørekomfort kombineret med markant en øget manøvredygtighed under alle belastningsforhold.

Højere udstyrsniveau i alle versioner

Femte generation af Caddy vil igen kunne fås som Cargo (Van med lukket varerum) og i personbilsvarianter til persontransport med ruder i passagerkabinen samt som familie-MPV. Alle modeller er endnu bedre udstyret end forgængerne: Caddy Cargo omfatter fra nu af blandt andet nye, helt lukkede bagdøre uden rudeåbning (for bedre tyverisikring). De øvrige detaljer ved standardudstyret til Cargo-modellen omfatter elruder foran, elektrisk indstillelige sidespejle, elektronisk parkeringsbremse med Auto Hold-funktion, nye H7-forlygter og nummerpladelys i LED-teknik. Som en nyhed i programmet fås armlæn på sæderne som ekstraudstyr.

I varianterne til persontransport og familie-MPV omfatter udstyrslinjen Caddy en række andre detaljer som fx et multifunktionsrat, to skydedøre, en radio med 6,5” skærm og træthedsregistrering som standardudstyr. Fra udstyrslinjen Life har den 16” letmetalfælge, et manuelt airconditionanlæg, tagræling (sort), stødfangere lakeret i bilens farve, sidespejle med el-klap funktion, en særlig midterkonsol og lændestøtter foran.

Hvis man fremover vælger udstyrslinjen Style, får man en Caddy med minimum 17” letmetalfælge (18” fås som ekstraudstyr), ParkPilot (foran og bagpå), tagræling i sølv og en krompakke til eksteriøret. Indvendigt er der her et multifunktionsrat i læder, et fuldautomatisk airconditionanlæg (Air Care Climatronic), en radio med 8,25” skærm og App-Connect, og for første gang digitale instrumenter (Digital Cockpit) og sædeindtræk i ArtVelours som standardudstyr.