Premiere: Danmarks mest solgte GTI i nye klæder

30. juni 2021

Volkswagen


Topmodel i Polo-familien: Den stærkeste variant bringer på bedste GTI-maner et nyt niveau af dynamik ind i minibilsklassen.

Kraftfuld 2,0 TSI-drivlinje: Polo GTI er udstyret med en momentstærk turboladet benzinmotor med 207 hk og specialudviklet sportsundervogn

Elektronisk XDS-differentiale er standard: Selektiv bremseaktivering bidrager til mere køreglæde og sikkerhed

Ikoniske GTI-stilelementer: En rød stribe i kølergrillen, luftindtag i bikubestruktur og sportssæder med ternet betræk giver Polo klassisk GTI-appeal

Digitaliseret og online: Standardudstyret omfatter Digital Cockpit Pro og de nyeste online infotainmentsystemer (MIB3.1)

Mulighed for semiautomatiseret kørsel: IQ. Travel Assist assisterer med opbremsning, styring og acceleration

Avanceret lygteteknologi: Polo GTI fås med IQ.LIGHT-LED-matrix-forlygter med en LED-lysstribe i kølergrillen

I april måned kunne Volkswagen præsentere den nye opdaterede version af sjette generation Polo. Nu fuldendes modelprogrammet med introduktionen af den sportsligste variant: den nye Polo GTI. Med næsten 1.800 solgte er Polo GTI med afstand den mest solgte GTI-model på det danske marked de seneste år. Nu følger Volkswagen succesen op med den nye opdaterede Polo GTI, der viser vejen i minibilsklassen med den stærke kombination af suveræn motorkraft, teknologi og dynamik. Den momentstærke 207 hk turbomotor og en undervogn fintunet til Polo GTI forvandler den populære minibil til en dynamisk sportsvogn med fem døre.

Gennem fem årtier har tre bogstaver haft en magisk appeal: GTI – Grand Turismo Injection. Takket være Volkswagen har denne forkortelse siden den originale Golf GTI fra 1976 stået for enestående køreglæde blandt kompakte familiebiler. Polo har båret forkortelsen siden 1998 – som den tredje model efter Golf og Scirocco. Den nyeste generation fører den stolte GTI-tradition videre og sætter nye standarder for minibilsklassen. Det tekniske grundlag for dette er Volkswagens MQB-modulplatform, der har høj karrosseristyrke, eksemplarisk lav vægt og imponerende gode kollisionsegenskaber.

Nye kofangere, forlygter og baglygter giver ekstra karakter

Den nye Polo GTI skiller sig designmæssigt ud ved at være standardudstyret med de nye avancerede IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter og en LED-lysstribe i hele kølergrillens bredde, der er et karakteristisk supplement til kørelysene. Den nye sportslige Polo skaber således en stilistisk forbindelse til de elektriske ID.-modeller fra Volkswagen og til den nyeste generation af Golf, Arteon og Tiguan, som også har denne iøjnefaldende LED-lysstribe afhængig af udstyrsvariant. De nydesignede LED-baglygter er den mest iøjnefaldende visuelle ændring bag på den nye Polo GTI. Disse strækker sig nu ind mod midten af bagklappen og har animeret bremselys og integreret dynamisk blinklys. Røde GTI-bogstaver placeret midt på bagklappen lader ingen i tvivl om, at dette er den sportslige topmodel i Polo-familien. En tagspoiler og en diffuser i karrosserimatchende farve og to udstødningsrør underbygger yderligere bilens sportslige visuelle appeal.

Kofangerens nye design får den nye Polo GTI til at fremstå bredere og giver bilen et mere selvsikkert designudtryk. Ude i hver side af kofangeren sidder det adaptive lyssystem (AFS), der styres via forlygterne. Dette system er nydesignet og leverer nu et endnu mere effektivt lys, og i kombination med IQ.LIGHT-LED-matrix-forlygterne sikrer det en ekstrem homogen belysning af vejen og omgivelserne. Inden for systemets grænser tillader den innovative matrixteknologi kontinuerlig kørsel med fjernlyset aktiveret uden at blænde andre trafikanter. Det nye skarpe frontdesign bærer de velkendte GTI-signaturer som det røde GTI-logo i kølergitteret, luftindtag med bikube-struktur og den røde stribe over LED-lysstriben i kølergrillen.

Sportsundervogn og elektronisk XDS-differentiale

Passende for en ægte GTI fra Volkswagen er den nye Polo GTI udstyret med en undervogn, der er specifikt fintunet til en sportslig topmodel. Den sportslige undervogn sænker karosseriet med 15 millimeter og garanterer en syntese af køredynamik, neutral balance og en kørekomfort, der er typisk for Volkswagens GTI-modeller. I hurtige sving sikrer det elektroniske XDS-differentiale optimal overførsel af motorkraften til vejbanen. Som en del af ESC- og antispin-systemet styrer XDS bremsetrykket på det inderste forhjul, når der køres gennem en kurve, og forhindrer hjulet i at miste greb og spinne. Motorkraften omsættes derved effektivt til fremdrift under alle forhold.

Den nye Polo GTI kan udstyres med Sport Select, hvor sportsundervognen er udstyret med elektrisk styrede støddæmpere, så du kan aktivere to forskellige affjedringskarakteristikker. Køreprofilvalg er standard i den nye Polo GTI, og med den funktion kan du vælge mellem Eco, Individual, Normal eller Sport-køreprofil. Individual-køreprofilen tillader føreren af bilen at foretage individuelle indstillinger og sammensætte den foretrukne kombination af affjedring, styretøjets servokraft, motorrespons, motorlyd og DSG-gearkassens skiftekarakteristik.

Foruden de elektrisk styrede støddæmpere inkluderer Sport Select-pakken også en kraftigere krængningsstabilisator med stivere forbindelser på forakslen og stivere bøsninger i bagakslen. Når Polo GTI er udstyret Sport Select-pakken står den 15 mm lavere end en standard Polo.

Den digitaliserede GTI

Interiøret i en Volkswagen GTI er lige så karakteristisk og umiskendeligt som eksteriøret. Stilsikkert og udtryksfuldt, men på den diskrete måde – den nye Polo GTI er et perfekt eksempel. De dominerende farver i interiøret er sort, rød, grå og krom. Typisk for GTI-modellerne er de kontrastfarvede røde syninger, som du finder på det læderbeklædte multifunktionssportsrat, gearstangsmanchetten og forsædernes sidepuder. Premium-sportssæderne tilbyder flere justeringsmuligheder og kan tilpasses ergonomisk til praktisk talt enhver førers statur. Sædernes midterstykke er dekoreret med det klassiske Clark-mønster (mørkegrå, lysegrå og røde striber, sorte firkanter). Sportskomfortsæder med ArtVelours-betræk fås som ekstraudstyr. Instrumentbordet er nu beklædt med paneler i en iøjnefaldende højglans Kings Red. Alternativt kan Polo GTI bestilles i en mere afdæmpet højglans Deep Iron.

Interiøret i den opdaterede Polo GTI matcher elegant klassiske GTI-stiltræk med hightech. Digital Pro Cockpit er standard på Polo GTI, og ligesom i de øvrige Polo-modeller er det visuelt placeret på samme akse som de nye online MIB3.1-infotainmentsystemer. Det 10,25” store display i Digital Pro Cockpit har grafik, der er specielt tilpasset Polo GTI, og det besidder en højere opløsning, bedre kontrast og mere intense farver end i forgængeren. Det er muligt at konfigurere visningerne i Digital Pro Cockpit via en view-knap på rattet eller via infotainmentsystemets touchskærm.

Polo GTI kan bestilles i farverne Deep Black Pearl, Smoke Grey metal, Kings Red metal, Pure White eller Reef Blue metallak. De sidste tre farver kan – som ekstraudstyr – kombineres med taget lakeret i sort kontrastfarve. Polo GTI står i standardversionen på 17” alufælge, mens 18” tilbydes som ekstraudstyr.

Den nye Polo GTI forventes introduceret ved årsskiftet 2021/22.