ID. Buzz kåret som Årets Bil i Danmark 2023

02. december 2022

Volkswagen

Volkswagens nye elektriske rugbrød, ID. Buzz, er af danske motorjournalister blevet hædret med titlen Årets Bil i Danmark 2023. ID. Buzz lovprises for at skille sig ud fra mængden af nye elbiler med sin kombination af et karismatisk design, extraordinær rummelighed og gode køreegenskaber.

Onsdag aften var den danske motorpresse samlet på Haaning Collection bilmuseum i Bagsværd for at afvikle finalen i Årets Bil i Danmark 2023. Juryen, bestående af 20 motorjournalister, uddelte point til et felt bestående af syv stærke finalebiler, og da de sidste point var delt ud, stod ID. Buzz tilbage som vinderen af den prestigefyldte pris Årets Bil i Danmark 2023. Ved samme event blev ID. Buzz hædret med yderligere to priser; Designprisen og Bilglædeprisen.

Direktør for Volkswagen personbiler, Michael Ebeling, der fik overrakt prisen ved eventet:

”Det er stort, at ID. Buzz tildeles Årets Bil i Danmark 2023. At den samtidig hædres med Designprisen og Bilglædeprisen, bekræfter, at vi har et unikt produkt i ID. Buzz. Den bliver en fantastisk ambassadør for den elektriske omstilling af Volkswagens flåde”.

De seneste par år har feltet i Årets Bil-kåringen i Danmark været domineret af elbiler, og i år var ingen undtagelse, hvor feltet bestod af én regulær benzinbil og seks elbiler. Strømmen af nye elbiler tager til, og konkurrencen bliver mere og mere intens, men ID. Buzz formåede alligevel at skille sig ud fra årets mange stærke elektriske nyheder.

ID. Buzz blev især lovprist for sit charmerende design, der fusionerer design-DNA fra 1950’ernes T1 folkevognsrugbrød med et stilrent, moderne og aerodynamisk design, der peger frem i en ny digital og elektrisk æra.

ID. Buzz kan meget mere end blot charmerer med sit design. Flere jurymedlemmer fremhævede bilens ekstraordinære rummelighed, fleksibilitet og familievenlige detaljer som skydedøre i begge sider. ID. Buzz er en stor elbil, men de gode køreegenskaber, en usædvanlig lille venderadius og effektive assistentsystemer gør, at den er nem at håndtere i en snæver vending, og samtidig leverer den komfort og sikkerhed, der gør den til en nydelse på de lange stræk.

ID. Buzz er den fjerde model i Volkswagens ID.-familie, der alle er baseret på den elektrisk MEB-modulplatform. Når ID. Buzz introduceres i Danmark til januar tilbydes den i første omgang med et 77 kWh-batteri og en 204 hk elmotor, der trækker på baghjulene. Rækkevidden er op til 417 km (WLTP), og ID. Buzz kan lynlade med op til 170 kW DC, hvor ladetiden er cirka 30 minutter under optimale betingelser.

ID. Buzz tilbydes i to udstyres versioner, Life til 489.995 kr. og Style til 579.995 kr. Life-versionen kommer med udstyr som adaptiv fartpilot, intelligent Park Assist, opvarmet frontrude, navigation med 10” touchskærm og 19” alufælge. Style-versionen kommer med avancerede og effektive assistentsystemer som Travel Assist, Area VieW med 360 grader kamera og Matrix LED IQ. Light-forlygter, og komfortudstyr som el-justerbare forsæder og el-betjente skydedøre i hver side.

Det er Volkswagen Erhvervsbiler i Hannover, der har stået for udviklingen af ID. Buzz, og den tilbydes også som varevognen ID. Buzz Cargo. Den kommer med samme elektriske drivlinje som personbilsversionen, og den leveres i to udstyrsvarianter; Comfort til 329.995 kr. ekskl. moms og Pro til 359.995 kr. ekskl. moms.

I andet halvår 2023 introduceres yderligere varianter af ID. Buzz, der har seks og syv sæder, længere akselafstand, kraftigere motorer, firehjulstræk og flere batteristørrelser.

Introduktionen af ID.3 i 2020 kickstartede Volkswagens elektriske modeloffensiv, der i 2021 blev udvidet med ID.4 og i 2022 med ID.5. Volkswagen rundede for nyligt 500.000 udleverede ID.-biler på verdensplan, og i Danmark har bestanden af ID.-modeller rundet 10.000 styk. I 2021 blev ID.4 den mest solgte elbil i Danmark, og aktuelt ligger ID.4 nummer tre og søstermodellen ID.5 nummer fem i elbilsegmentet, hvor Volkswagen har en markedsandel på 15,4 %.

I 2023 udvides ID.-familien med en stor ny fem-dørs model i firmabilsklassen, der får op til 700 km rækkevidde (WLTP), og i 2024 følger en stationcar-version. I 2025 tilføjes en ID.2 minibil, der bliver en vigtig volumenmodel i forhold til det danske marked.

ID. Buzz kan opleves hos de danske Volkswagen-forhandlere i weekenden den 7.-8. januar.