Heidi Madsen – Controlling- og analysechef

mis_heidi_madsen_300x300Hvad er din primære opgave?
Jeg er leder for et team på otte personer, der er ansat i en central støttefunktion for vores bilmærker. Vi er en del af hovedkontoret og vores opgave er at skabe synergi omkring de processer, der kører på tværs af bilmærkerne. Helt konkret har jeg det overordnede ansvar for dele af garantiområdet, som bl.a. omfatter Volkswagen og Audi vejhjælp og analyse af garantidata. I analysedelen forsøger vi at komme problemerne i forkøbet ved at undersøge, hvilke trends der er indenfor reparationerne.

Herudover har vi meget kontakt med forhandlerne, og vi har proceskonsulenter – drengene i marken, der hjælper vores forretninger med at optimere processerne. Det vigtigste for mig som leder af afdelingen er, at vores team har det, der skal til. Jeg er for eksempel ikke bange for at ansætte personer, der har kompetencer, som jeg ikke har. Indstilling og holdning er alfa omega for mig, og hvis man er nysgerrig og vil tingene, kan man nå rigtig langt. Jeg ansætter ikke nødvendigvis folk fra bilbranchen, to gange har jeg været med til at ansætte nyuddannede akademikere, og det har været med stor succes.

”…Jeg er helt sikkert landet på den rette hylde, hvor jeg for alvor føler, at jeg kan gøre en forskel.”

Efter 14 år er du stadig ansat i Semler Gruppen – hvorfor?
Fordi det er en virksomhed, der giver mulighed for at udvikle sig. Jeg har aldrig haft en ide om, at jeg skulle være leder eller chef, men mulighederne har gjort, at jeg kom den vej og er i dag i gang med en lederuddannelse via Semler Gruppen. Jeg kan ikke forestille mig at lave noget andet. Jeg er chef af titel, men leder i hjertet og jeg er helt sikkert landet på den rette hylde, hvor jeg for alvor føler, at jeg kan gøre en forskel. Jeg kan på den ene side være med til at påvirke tingene opad og på den anden få lov til at se mine medarbejdere vokse – og det er en kæmpe gave.

Karriereforløb
2000GarantimedarbejderSkandinavisk Motor Co.
2007Teamleder for Vejhjælp og Analyse- samt garantiområdetSkandinavisk Motor Co.
2011Controlling- og analysechefSkandinavisk Motor Co.
2012Akademiuddannelse i LedelseIBA