qoykioswno7xcy4apzza

Innovative virtual reality-briller udvider rådgivningen hos Audi-forhandlere

Audi tager det næste store skridt med integreringen af digitale teknologier i forbindelse med bilsalg: Med Audi VR experience får kunderne i fremtiden mulighed for at konfigurere deres drømmebil og opleve den på en hidtil uset realistisk måde via virtual reality-briller, når de besøger forhandlerne. Den kompakte brille viser alle Audis modeller inklusive alle tilgængelige udstyrskombinationer. Som den første bilproducent i verden har Audi i den forbindelse udviklet sin egen softwareløsning til virtual reality-applikationen.

Luca de Meo, som er øverste chef for salg og marketing hos AUDI AG, præsenterede Audi VR experience i januar i forbindelse med bilmessen i Detroit: “Sammen med vores forhandlere bringer vi digital innovation ind i bilhuset. Det giver mere komfort og endnu bedre rådgivning. Med Audi VR experience beviser vi endnu en gang, at mærket med de fire ringe er førende på dette område”.

Kunder og interesserede vil med den innovative teknologi opleve Audis virtuelle verden på et helt nyt niveau – i tre dimensioner, med alle lydeffekter og næsten som i virkeligheden. De kan virtuelt tage plads på førersædet i deres individuelt konfigurerede drømmebil eller tage et kig på bagagerummet. I den forbindelse følger et kamera brugerens bevægelser af hovedet, og systemet tilpasser billedvisningen i overensstemmelse hermed. Kunderne kan se hele Audi modelprogrammet og tilhørende individualiseringsudstyr fra farver, lædertyper og dekorindlæg til infotainmentsystemer. På den måde kan forhandleren på en komfortabel måde vise Audi modellernes mangfoldighed.

Takket være det store synsfelt og den meget præcise registrering af bevægelser giver virtual reality-brillerne en fremragende indlevelse – seeren føler sig helt integreret i de viste scenarier. Hos Audi forhandleren henter VR-brillerne de ekstremt detaljerede data om bilmodellerne fra en højtydende computer, som sikrer en billedvisning med en meget høj frekvens. Audi VR experience er desuden udstyret med highend-hovedtelefoner fra Bang & Olufsen. De gengiver alle akustiske informationer, fra lyden af dørene, der lukker, til lyden fra det 14-kanals Advanced Sound System i Audi A8 samt samtalen med kunderådgiveren.

De nye virtual reality-briller testes i øjeblikket men bliver allerede i år taget i anvendelse hos de første forhandlere med fokus på vækstmarkederne. I fremtiden vil det også være muligt at anvende systemet mobilt uden for bilhuset – fx hjemme hos kunden.

Audi City

Allerede fra 2012 har AUDI AG som pioner anvendt virtual reality i forbindelse med bilsalg, hvor koncernen forener digital innovation med styrkerne og serviceydelserne i de stationære forretninger: Audi City præsenterer således som ægte cyberstores mærkets biler på digitale powerwalls i hele rummets højde og næsten realistisk i fuld størrelse. Der har de besøgende mulighed for at konfigurere deres individuelle drømmebil trin for trin.

Med et lille pladsbehov og eksklusive services supplerer Audi City mærkets forhandlernetværk på prominente adresser i centrum af store internationale metropoler. Efter London, Beijing og Berlin åbner den fjerde Audi City i Moskva i 2015. Desuden har AUDI AG videreudviklet teknologiske komponenter fra de digitale showrooms til brug i de klassiske bilhuse, og i 2014 blev teknikmoduler fra Audi City taget i brug hos de første 16 europæiske pilotforhandlere. I år skal yderligere 200 forhandlere over hele verden efter planen digitaliseres.

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk