tfekceggkknnrkokunsa

Euro NCAP: fem stjerner til Audi A5 og Audi Q2

De nye Audi A5- og Q2-modeller har begge opnået den bedste bedømmelse med fem stjerner i Euro NCAP-testen, og dermed er de blandt de sikreste biler i deres respektive segmenter. Det gælder både beskyttelse af voksne og børn i bilen samt fodgængerbeskyttelse og yderligere sikkerhedssystemer.

Nødbremseassistenter indgår fra 2016 i bedømmelsen. I Audi Q2 er nødbremseassistenten standardudstyr som en del af Audi pre sense front. Systemet registrerer andre biler eller fodgængere i bilens kørselsretning. Hvis der er fare for en kollision, advarer systemet føreren og indleder om nødvendigt en automatisk nødopbremsning.

Også de nye Audi A5 Coupé og A5 Sportback opnåede fem stjerner. Begge varianter byder på høj sikkerhed for både voksne og børn samt god fodgængerbeskyttelse.

I A5 Coupé og A5 Sportback bidrager Audi pre sence city, som er standardudstyr, til at undgå ulykker. Ved hjælp af et frontkamera på forruden, som kan se over 100 m fremad, scanner systemet vejen for andre biler og fodgængere ved hastigheder op til 85 km/t. Hvis systemet registrerer en potentiel kollision, advarer det føreren trinvis, og hvis det er nødvendigt, indleder systemet en fuld opbremsning. På den måde kan ulykker ved hastigheder op til 40 km/t helt undgås – inden for systemets grænser. Ved højere hastigheder (op til 85 km/t) advarer systemet føreren og reducerer kollisionshastigheden ved hjælp af bremseindgreb.

Desuden byder A5 på en lang række af yderligere assistentsystemer som fx undvigeassistent og drejeassistent. Mens undvigeassistenten hjælper føreren med at køre uden om en forhindring, overvåger drejeassistenten de modkørende trafikanter, når man skal dreje til venstre med lav hastighed. I en farlig situation bremser systemet bilen ned til stilstand og forhindrer dermed, at man drejer, hvis der kommer modkørende køretøjer.

Euro NCAP (New Car Assessment Program) blev grundlagt i 1997 og har siden da testet, hvordan nye bilmodeller klarer sig i kollisioner. Konsortiet skærper løbende kravene til kollisionssikkerheden for at kunne gengive virkelighedsnære ulykkesbetingelser endnu bedre.

Læs mere om Audi A5 og Q2 på www.audi.dk.

_______________ 

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk