zltcxdlbedsxfnix8pbp

Den perfekte partner til en aktiv livsstil – SEAT Leon X-PERIENCE – køreglæde på veje af enhver art

  • 4Drive og allroad-udstyr 
  • TDI-motorer på 150 hk og 184 hk 
  • Et robust og elegant design samt et førsteklasses interiør
  • Topmoderne assistentsystemer, adaptiv fartpilot med Front Assist, SEAT Drive Profile

Den smukkeste stationcar i klassen er klar til at indtage nye områder. Den nye SEAT Leon X-PERIENCE med 4DRIVE, som konstant er forberedt på at aktivere fire-hjulstrækket når dette er nødvendigt, og allroad-udstyr giver dig køreglæde uanset hvilken rute, du vælger. Det nyeste medlem af Leon-familien kombinerer et emotionelt design med topmoderne teknologi og optimal anvendelighed med overraskende fleksibilitet. Du får et usædvanligt højt niveau af præstationer og sikkerhed med kraftfulde og effektive TDI-motorer med op til 184 hk, den nyeste generation af firehjulstræk og et særdeles omfattende udbud af de nyeste assistentsystemer. Leon X-PERIENCE vil kunne opleves i forhandlernes showroom i 4. kvartal 2014.

Den nye Leon X-PERIENCE fuldender SEATs særdeles succesfulde række af Leon-modeller. Ligesom den dynamiske 3-dørs Leon SC, den elegante 5-dørs Leon, den alsidige Leon ST stationcar og den toptrimmede atlet Leon CUPRA er Leon X-PERIENCE den perfekte ledsager for personer med en individuel, alsidig og aktiv livsstil. Og naturligvis får du de typiske SEAT egenskaber med enestående kvalitet og fremragende værdi for pengene.

“Den nye Leon X-PERIENCE fortolker vores emotionelle designsprog på en helt ny måde. Den funktionelle æstetik, den elegante robusthed og sikkerheden er et udtryk for åbenhed over for nye idéer. Vi beholder den ungdommelige ånd kombineret med en udtalt fornemmelse for de praktiske ting i livet”, udtaler Jürgen Stackmann, som er Præsident hos SEAT S.A. “Leon X-PERIENCE er det perfekte match for SEAT. Som næste skridt i vores mærkestrategi vil den udvide og konsolidere den store succes, som Leon har opnået”.

Leon X-PERIENCE er baseret på Leon ST og deler dens emotionelle design, exceptionelle dynamik og fleksible anvendelighed i hverdagen. Med elektronisk reguleret firehjulstræk, allroad-undervogn med ekstra frihøjde, markant offroad-design og et unikt interiør giver den ekstra meget køreglæde.

“Den nye Leon X-PERIENCE er en ægte allrounder og en allroad-bil hele vejen igennem. Med den nyeste generation af firehjulstræk kender bilen næsten ingen grænser, og den får dig frem overalt – på asfalt, på grus, i solskinsvejr, regn eller i snevejr. Leon X-PERIENCE garanterer emotionel køreglæde og den optimale anvendelighed. Den udviser overlegen dynamik i alle situationer uden, at det på nogen måde går ud over komforten eller fleksibiliteten”, udtaler Dr. Matthias Rabe, som er Vice President for Research and Development hos SEAT S.A.”Desuden er sikkerheden i Leon X-PERIENCE helt i top takket være det fremragende vejgreb, de særdeles effektive bremser og integrerede assistentsystemer, der endda kan omfatte ACC (adaptiv fartpilot) med Front Assist samt citynødbremsefunktion (ekstraudstyr).”

Designet med ekstra værdi – Leon X-PERIENCEhar et markant look

Det meget roste designsprog på Leon-modellerne er blevet fremhævet endnu mere til X-PERIENCE. Også her giver de skulpturelle linjer på bilens sider et fascinerende samspil mellem lys og skygge. De skarpe linjer og præcise samlinger giver den firehjulstrukne stationcar en imponerende udstråling af energi og vitalitet. Den dynamiske silhuet er lang og yndefuld, men Leon X-PERIENCE er fuldt ud anvendelig til både arbejde, fritid, familieture og sportsudøvelse. Bagagerummet er utroligt fleksibelt og funktionelt helt ned i mindste detalje. Bagagerumsvolumen er på 587 l og kan udvides til at rumme hele 1.470 l, når bagsæderyglænene klappes ned. Der tages altså hånd om selv de største ting i dagligdagen i Leon X-PERIENCE. 

Leon X-PERIENCE får sin egen markante karakter takket være de robuste lister på dørpanelerne og hjulkasserne, den kraftfulde front med store luftindtag og integrerede tågeforlygter med kurvelys samt frontspoileren i aluminiumslook. Bagenden adskiller sig også med en ny stødfanger med en liste i aluminiumslook og forkromede afgangsrør, der er standardudstyr på dieselversionen med 184 hk. De store hjulkasser giver plads til 17″ fælge eller 18″ fælge (ekstraudstyr) i et specielt dobbelt 5-eget design. Tagrælingerne er anodiseret i sort, men der kan tilvælges krom uden merpris. 

Interiør i premiumklassen

I Leon X-PERIENCE fremhæves bilens premiumpositionering i Leon-familien af det unikke indtræk. Leon X-PERIENCE er ikke blot elegant og sportslig. Allroad-udgaven af Leon er spændende og parat til eventyr, men den passer alligevel perfekt til familiens hverdagsliv. 

I kabinen giver nye materialer, fokus på detaljerne og en kombination af stærke farver bilen en imponerende personlighed. Der kan vælges mellem indtræk i kvalitetsstof i sort og gråt, brunt indtræk i alcantara eller helt sorte lædersæder.

X-PERIENCE logoet pryder dørpanelerne og rattet, mens orange syninger fremhæver bilens eventyrlystne og ungdommelige karakter, der kan være både alvorlig og sjov.  

“Leon X-PERIENCE giver ekstra muligheder i hverdagen. Vi ønskede også, at bilen skulle have et look, der kombinerer elegance i premiumklassen og sportslig dynamik”, udtaler Alejandro Mesonero-Romanos, som er chef for SEAT Design.  

Kraft og effektivitet – Motorerne 

Den dynamiske karakter, der kendetegner Leon X-PERIENCE, matches fuldt ud af rækken af momentstærke TDI-motorer. Topmotoren er 2.0 TDI med 184 hk. Med et maksimalt drejningsmoment på 380 Nm og DSG-gearkasse som standard giver den en enorm dynamik, som kun delvist afspejles i accelerationen fra 0-100 km/h på 7,1 sek. og en tophastighed på 224 km/h. Motoren er særdeles effektiv med et brændstofforbrug ved blandet kørsel på 20,4 km/l og 129 g CO2-emissioner/km. 2.0 TDI med 150 hk, et drejningsmoment på 320 Nm og 6-trins manuel gearkasse er også ensbetydende med en effektiv fremdrift i Leon X-PERIENCE. Med start-stop-system og rekuperation som i alle andre modeller i modelrækken kører den hele 20,4 km/l (CO2: 129 g/km).

Den nyeste generation af vejgreb – 4DRIVE4DRIVE systemet i den nye Leon X-PERIENCE er blandt de mest moderne og effektive systemer af sin slags i verden. SEAT anvender en nyudviklet hydraulisk betjent multipladekobling med elektronisk styring – en femte generations haldexkobling. Den reagerer ekstremt hurtigt på alle mulige input under kørslen og leverer derfor en markant fordel, når det gælder aktiv sikkerhed og dynamik.

Af hensyn til fordelingen af akseltrykket er koblingen placeret for enden af propelakslen foran bagakseldifferentialet. Indvendigt kører multipladeenheden i et oliebad. Metalfriktionsringene er placeret parvis bag hinanden – en ring fra hvert par er konstant forberedt til indgreb med koblingsenheden, som roterer med propelakslen, og den anden er fastgjort til propelakslen, som er forbundet med bagakslen.

Under normale kørselsforhold overfører koblingen det meste af motorkraften til forhjulene.
Hvis bilen mister vejgreb, fordeles en del af trækkraften på et splitsekund til baghjulene ved at et stempel trykker pladeenhederne sammen på en kontrolleret måde. Den nye generation af kobling anvender ikke længere en trykakkumulator, hvilket gør enheden meget mere kompakt og 1,4 kg lettere end den tidligere udgave. 

Dynamik i sikkerhed uanset vejbelægningen – Undervognen

Den omhyggeligt tilpassede undervogn forstærker karakteren i den nye Leon X-PERIENCE.
Bilens affjedring absorberer alle ujævnheder i vejbelægningen, og styretøjet giver rolig og raffineret retningsstabilitet samt fremragende feedback.  

Sammenlignet med Leon ST er X-PERIENCE ca. 28 mm højere. Foran er affjedringen af MacPherson-typen med hjælperamme. Leon X-PERIENCE reagerer spontant og præcist på førerens styrebevægelser og klarer alle typer sving med rolig stabilitet. Bagerst er bilen forsynet med et fireleddet hjulophæng, der klarer de langsgående og tværgående kraftpåvirkninger separat. Støddæmpere og skruefjedre er monteret separat – en løsning, der giver respons i særklasse. Bremsesystemet på den nye SEAT Leon X-PERIENCE er også skræddersyet til hårde opgaver.

I SEAT Leon X-PERIENCE kan bilens karakteristik tilpasses til førerens humør og kørselssituationen. SEAT Drive Profile, som er standardudstyr, giver føreren mulighed for at tilpasse servostyringen, gasspjældsreguleringen og DSG-gearkassen i tre forskellige indstillinger – eco, comfort og sport. Desuden er der indstillingen individual. 

Maksimal sikkerhed takket være topmoderne assistentsystemer

Standardudstyret i den nye SEAT Leon X-PERIENCE omfatter topmoderne assistentsystemer. Det dynamiske styringssystem til alle fire hjul EDS (elektronisk differentialespærring på begge aksler), XDS (den udvidede elektroniske differentialespærring for bedre vejgreb under kørsel i sving), det elektroniske stabilitetsprogram ESC og multikollisionsbremsen leverer alle maksimal sikkerhed.

Andre hightech-features, der fås som ekstraudstyr, omfatter komplette LED-forlygter, adaptiv fartpilot (ACC) med citynødbremsefunktion, træthedsregistrering og  vognbaneassistent.

Øjnene på vejen – Leon med ACC og Front Assist

Adaptiv fartpilot (ACC) holder den indstillede hastighed og den forvalgte afstand til forankørende køretøjer. Systemet foretager automatisk opbremsning og acceleration i forhold til den øvrige trafik. Hastigheden kan indstilles til mellem 30 og 160 km/h. ACC-radarsystemet fungerer både med manuel gearkasse og DSG-gearkasse. I biler med DSG kan systemet bremse bilen helt ned, hvis bilen foran stopper.

Front Assist inklusive citynødbremsefunktion kan beskytte mod faren for kollisioner. Systemet overvåger trafikken foran bilen ved hjælp af en radarsensor. Hvis det registrerer en kritisk risiko for en kollision ved hastigheder mellem ca. 30-210 km/h, advarer systemet føreren akustisk og visuelt og forbereder desuden bremsesystemet. På den måde gør Leon føreren i stand til selv at reagere på situationen. Om nødvendigt indleder systemet automatisk en opbremsning og reducerer således kraften i en potentiel kollision. Front Assist hjælper også føreren med opbremsningen, så der – om nødvendigt – bremses med maksimal bremsekraft. Det betyder, at Front Assist kan bidrage meget til beskyttelse af bilen og personerne i den.

Citynødbremsefunktion er en udvidelse af Front Assist og fungerer i byens stop-and-go-trafik. Ved hastigheder mellem 5-30 km/h kan systemet reagere med en nødopbremsning i sidste sekund i tilfælde af risiko for en kollision.

Klart som dagslys – Komplette LED-forlygter

Innovative, komplette LED-forlygter i kombination med LED-baglygter kan fås til den nye SEAT Leon X-PERIENCE. Foruden det iøjnefaldende design har LED-forlygterne også en række andre fordele. De oplyser vejen foran med en farvetemperatur på 5.300 Kelvin. Da det minder meget om dagslys, bliver øjnene ikke så trætte. Når det gælder effektiviteten, forbruger lysdioderne kun lidt energi – nærlyset bruger fx kun 20 W pr. enhed.

Den karakteristiske udformning af positionslyset og dagskørelyset på den nye SEAT X-PERIENCE leveres af to hvide lysdioder pr. enhed. Ni gule lysdioder på hver side genererer blinklyset, der også er integreret i forlygteenhederne. Nærlyset består af seks moduler i hver side. Når fjernlyset er tændt, aktiveres yderligere tre kraftige spotmoduler, og nærlyset hæves. Styreenheden til lyset anvender informationer fra en niveausensor, så modkørende trafikanter ikke bliver blændet. De nye, komplette LED-forlygter er desuden helt vedligeholdelsesfri og konstrueret til at holde i hele bilens levetid. 

Topmoderne infotainmentsystemer

Den nye SEAT Leon X-PERIENCE er også helt oppe på beatet, hvad angår infotainmentsystemer. Grundlaget for underholdning i særklasse er SEAT Easy Connect-betjeningssystemet, som styrer underholdnings- og kommunikationsfunktionerne samt en lang række af bilens funktioner via en
touchscreen i cockpittet.

SEAT anvender touchscreens med nærhedssensor. Så snart førerens eller forsædepassagerens
finger nærmer sig bilens touchscreen, skifter systemet automatisk fra visningsfunktion til betjeningsfunktion. I betjeningsfunktionen vises de elementer, der kan aktiveres via bilens touchscreen, hvilket gør den intuitive betjening endnu nemmere (med skubbe- og zoombevægelser som på en smartphone). I visningsfunktionen er disse funktioner imidlertid mindre fremtrædende. Grafikken i begge funktioner passer perfekt til den sportslige karakter i SEATdesignet.

SEAT Sound System (ekstraudstyr) med en effekt på 135 W og ti højttalere sørger for en klar og kraftfuld lyd ved alle fem siddepladser. Den imponerende lydoplevelse skyldes i høj grad en ekstra centerhøjttaler, som er integreret i instrumentpanelet, og en subwoofer i bagagerummet. 

Produktionen starter i september og bilerne vil være hos forhandlerne i løbet af 4. kvartal 2014. 

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk