tl4x66eszk4sxguopcnr

Den alsidige sportsvogn blandt SUV’erne – Den nye SEAT ATECA – stil, dynamik og anvendelighed til det urbane eventyr

  • Unikt design, førsteklasses udseende og premium fornemmelse
  • Dynamik, præcis køreglæde i alle situationer
  • Fremragende udnyttelse af pladsen, alsidig anvendelighed og afslappet komfort
  • Effektive, kraftfulde drivlinjer med op til 190 hk
  • Innovative hightech-assistentsystemer, opkoblingsmuligheder i særklasse

SEAT præsenterer sin første SUV-model. Den nye ATECA er en unik kombination af markant design, dynamisk køreglæde, urban alsidighed og overbevisende anvendelighed. De teknologiske højdepunkter omfatter opkoblingsmuligheder i særklasse, innovative assistentsystemer og yderst effektive drivlinjer, og de gør ATECA til en af de mest innovative SUV-modeller i segmentet. Fremragende kvalitet, omhyggelig fremstilling og en meget attraktiv værdi for pengene gør ATECA til en ægte SEAT. Det primære og centrale element er dog dens adrætte, letfodede og præcise køreglæde – ATECA gør hver dag og hver kilometer til en lidt større oplevelse.

“SEAT ATECA passer perfekt til en urban livsstil. Den har et fantastisk design og en fantastisk dynamik og kan bryste sig af en overbevisende kvalitet og anvendelighed. Men frem for alt udstråler ATECA en umiskendelig karakter,” siger Luca de Meo, som er Præsident hos SEAT, S.A. “Vores første SUV markerer starten på en ny epoke for SEAT. ATECA er en klar videreudvikling af Leon-DNA’et, og den vil fremme Leon-modelrækkens succes. SEAT er et mærke i bevægelse.”

Når forsalget af SEAT ATECA starter til foråret, vil den allerede kunne fås i en række forskellige varianter. Udvalget af kraftfulde turboladede TSI-benzin- og TDI-dieselmotorer rækker fra 115 hk til 190 hk med enten forhjulstræk eller firehjulstræk og ikke mindst manuel eller DSG-dobbeltkoblingsgearkasse. Det omfattende udvalg af teknologisk ekstraudstyr går fra komplette LED-forlygter over en bred palette af assistentsystemer som fx den innovative køassistent og den nye Emergency Assist til en pakke med den nyeste generation af infotainmentsystemer med 8″ touch screens og Full Link-opkobling. Tre forskellige udstyrslinjer byder på farver og førsteklasses materialer til enhver smag – modelrækkens topversion er ATECA XCELLENCE.

“ATECA er en rendyrket emotionel bil med et klart SEAT design-DNA og en fremragende kabinekvalitet. I vores første SUV har vi samlet en enestående pakke af teknologier og innovationer – for at opnå mere sikkerhed og anvendelighed, men først og fremmest for at opnå de mest dynamiske køreegenskaber og en fremragende køreoplevelse,” siger Dr. Matthias Rabe, som er Vice President hos SEAT, S.A. med ansvar for forskning og udvikling. “Vi vil helt sikkert sætte helt nye standarder i segmentet med ATECAs letfodede, præcise køreegenskaber og fantastiske evner både onroad og offroad.

Helt i tråd med traditionen hos SEAT har ATECA fået sit navn fra den spanske geografi. Landsbyen ATECA ligger i det vestlige Zaragoza i hjertet af den iberiske halvø.

Designet – 100 procent SEAT og alligevel 100 procent SUV

Designet af ATECA er let genkendeligt. Også i SUV-form udgør det typiske SEAT designsprog en markant kombination af dynamik og funktionalitet. Mange elementer som fx den trapezformede kølergrill, sideelementerne med deres minimale spaltemål og maksimale skarphed og de trekantede lyssignaturer er typiske for mærkets ikoner – eksempelvis Leon. Men hver enkelt detalje er blevet omhyggeligt videreudviklet til næste niveau til ATECA.

Fronten på ATECA er derfor 100 procent SEAT og alligevel 100 procent SUV. Den store og høje kølergrill er fyldt med selvtillid, mens de skarpt designede lygter og markante luftindtag ikke sår nogen tvivl om ATECAs dynamiske kvalifikationer. Samtidig har SUV’en en muskuløs fremtoning, som udstråler soliditet og pålidelighed.

Komplette LED-forlygter med en klar signatur

De typiske SEAT features omfatter de komplette LED-forlygter som ekstraudstyr med deres ekstremt behagelige lysfarve og eminente oplysning. I kombination med dagskørelysets trekantede signatur er det overordnede indtryk meget genkendeligt. På ATECA er blinklygterne også en integreret del af denne signatur.

Topmoderne teknologi og en emotionel oplevelse går hånd i hånd i SEAT ATECA. Et eksempel er det såkaldte “welcome light”. Så snart du låser dørene op, oplyser LED’er i sidespejlene området omkring dørene og projicerer ATECAs navn og silhuet på jorden.

Sideprofilen gengiver med al tydelighed den nye SEATs dynamik og præstationer. De præcise linjer med knivskarpe spaltemål interagerer med sensuelt flydende former som eksempelvis omkring den nederste del af dørene og viser dermed ikke blot designernes fantastiske fornemmelse for former, men også ekspertisen hos SEATs værktøjsmagere og produktionsspecialister.

Interiøret afspejler den raffinerede sportslige karakter

Interiøret harmonerer perfekt med det udvendige design. Interiøret er også en kombination af en raffineret og elegant, men samtidig dynamisk karakter med den unikke fornemmelse af soliditet og sikkerhed, som SUV-førerne sætter så stor pris på. De vigtigste faktorer er den hævede siddeposition og den klart synlige front på bilen samt de solide dørlister.

Cockpittet har en vandret linje med klart fokus på føreren. Betjeningselementerne er samlet tættere sammen, mens de elementer, der skal aflæses, som fx infotainmentskærmen på op til 8″, kun er et enkelt blik væk. Den høje midterkonsol er endnu et eksempel på, hvor godt ATECA kombinerer en SUV’s nærhed og soliditet med den sportslige følelse fra den korte gearstang.

Fremragende udnyttelse af pladsen og masser af plads

Med en udvendig længde på 4,36 m byder ATECA på den bedste udnyttelse af pladsen i segmentet med en maksimal indvendig længde og et bagagerum med en volumen på 510 l i standardopsætning og 485 l i versioner med firehjulstræk. Karrosseriet imponerer ikke blot med den store alsidighed, men også med sin intelligente letvægtskonstruktion. ATECA har en imponerende stivhed, og samtidig er den blandt de letteste biler i segmentet, hvilket sikrer en adræt køreoplevelse ikke kun i bytrafik.

Teknologien – innovative højdepunkter i ATECA

Når føreren har taget plads, pulserer en lysende ring som et pulsslag rundt om den oplyste startknap – en indikation på, at ATECA er helt klar til næste eventyr på vejene. SEAT Drive Profile er tilgængeligt, så man kan tilpasse ATECA til den aktuelle kørselssituation, vejforholdene og sine personlige præferencer.

Udvalget af innovative førerassistentsystemer er omfattende. Et eksempel er køassistenten: Denne assistentfunktion gør det langt mere afslappende at køre i tung stop&go-trafik. Ved permanente “køhastigheder” styrer, accelererer og bremser ATECA automatisk inden for systemets grænser. Ved højere hastigheder op til ca. 60 km/h understøtter systemet ved at regulere hastigheden og holde vognbanen. En ny sikkerhedsfunktion er Emergency Assist: Hvis føreren forbliver inaktiv i en bestemt periode, kommer bilen først med en visuel og derefter med en akustisk advarsel slutteligt efterfulgt af et kort bremseryk. Hvis der stadig ikke er nogen reaktion, bremser ATECA ned til stilstand, mens den samtidig holder vognbanen. Af andre tekniske begreber kan nævnes ACC med Front Assist, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Detection, Rear Traffic Alert og Top View.

Det højeste niveau af opkoblingsmuligheder

Opkoblingsmulighederne – den permanente opkobling med den digitale verden – spiller en stor rolle i en moderne, urban livsstil for mange mennesker. SEAT ATECA byder på det allerhøjeste niveau af opkoblingsmuligheder – med den nyeste generation af Easy Connect-infotainmentsystemerne og SEAT Full Link. Media System plus udgør med sin 8″-skærm højdepunktet, mens Connectivity Box i midterkonsollen i SEAT ATECA som noget helt nyt giver mulighed for trådløs opladning af smartphones. SEAT Full Link sikrer opkoblingsmulighederne for brugere af næsten alle slags smartphones. Ud over MirrorLink omfatter Full Link også funktionerne i Apple CarPlay og Android Auto.

Dynamikken – unik køreglæde

Ekstraordinær køreglæde er det centrale element i SEAT mærket. Især Leon er en unik kombination af præcision og adræthed, komfort og sikkerhed, hvilket også bekræftes af kundernes entusiastiske reaktioner og en lang række sammenligningstests udført af journalister over hele Europa. ATECA er ikke mindre imponerende, når det gælder opfyldelsen af denne lovende kombination. Med sin kompakte karakter, de kraftfulde motorer og perfekt afstemte undervogn byder den på præstationer og køreegenskaber, som sætter nye standarder blandt SUV-konkurrenterne. Og den passer perfekt til en urban og alsidig livsstil.

ATECAs dynamiske køreegenskaber nyder godt af en palette af topmoderne motorer – alle med turboladning. Med ydelser på mellem 115 hk og 190 hk og et fremragende drejningsmoment for hele rækken kan de opfylde alle ønsker til præstationerne. Udvalget af dieselmotorer starter med 1.6 TDI med 115 hk. 2.0 TDI fås med 150 hk og 190 hk. Forbrugstallene går fra 20,0 til 23,3 km/l, mens CO2-emissionen ligger fra 112 til 131 g/km. Indstigningsmotoren med benzindrift er 1.0 TSI med 115 hk. 1.4 TSI omfatter cylinderfrakobling ved dellast og har en ydelse på 150 hk. Forbrugs- og emissionstallene for disse motorer ligger på mellem 16,1 og 18,9 km/l og på mellem 123 og 141 g/100 km.

SEAT ATECA præsenteres i næste måned på biludstillingen i Geneve, og har dansk introduktion til sommer.

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk