iw4rx8tzlwwnmm9etlxn

Audi printer den legendariske “Sølvpil”

Med en 3D-printer har Audi printet en model af Sølvpilen – den historiske Grand Prix sportsvogn “Auto Union Typ C” fra år 1936. Virksomheden er nu ved at undersøge yderligere anvendelsesmuligheder for metal-printere til produktion af komplekse komponenter. Samtidig skaber Audi vigtige synergier med værktøjsfremstilling i andre dele af Volkswagen-koncernen.

“Vi presser på med nye produktionsteknologier hos Audi Toolmaking og ved Volkswagen Group,” udtaler Hubert Waltl, produktionschef for Audi og chef for værktøjsfremstilling på Volkswagen Group. “Sammen med partnere udforsker vi konstant grænserne for nye processer. Et af vores mål er at anvende metal-printere i serieproduktion.”

Volkswagen-koncernen har i alt 14 værktøjsfremstillingsenheder i ni lande. Under ledelse af Hubert Waltl har koncernen forskellige partnerskaber indenfor forskning og udvikling. Det første fokus er gennemførelsen af metallisk 3D-print og 3D-print i sand-print metoden. Audi Toolmaking har nu brugt metal-print til at producere alle de metalliske dele af Sølvpil-modellen “Auto Union Typ C” i forholdet 1:2.

En laser smeltede til dette formål lag af metallisk pulver med en kornstørrelse på 15 til 40 tusindedele af en millimeter, hvilket svarer til ca. halvdelen af diameteren på et menneskehår. Processen muliggør derfor produktion af komponenter med komplekse geometrier, som med konventionelle metoder enten ikke kunne produceres eller kun med store vanskeligheder. Audi Toolmaking bruger i øjeblikket 3D-print til at producere komponenter i aluminium og stål. På nuværende tidspunkt kan denne proces anvendes til fremstilling af objekter med en længde på 240 mm og en højde på op til 200 millimeter. Disse printede komponenter opnår en større tæthed end komponenter fremstillet ved trykstøbning eller varmstøbning.

Audi Toolmaking betragtes som en pioner i udviklingen af nye teknologier – også inden for Volkswagen koncernen. Innovationerne omfatter det intelligente værktøj, som bruges til at hjælpe med at lave skarpere konturer i karosseriernes metalplader. Værktøjets lasere måler metalpladernes position, mens aktivatorer træffer korrigerende foranstaltninger.

_______________

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk