kyyj7ypj9aonbpgabcrw

Audi præsenterer Audi e-tron quattro concept på IAA

  • Den nyeste batteriteknik og aerodynamik i topklasse giver rækkevidde på over 500 km
  • Den sportslige SUV med rent elektrisk drivlinje sættes i serieproduktion i 2018

Elektrisk kørsel hos Audi er køreglæde uden at skulle give afkald på noget. Det viser mærket med Audi e-tron quattro concept på den internationale biludstilling (IAA) 2015 i Frankfurt. Den sportslige SUV giver en forsmag på mærkets første masseproducerede elbil.

Audi e-tron quattro concept er konstrueret som elbil helt fra bunden og er allerede ved første blik banebrydende i sit segment. Den følger “Aerosthetics”-konceptet fra Audi: Det kombinerer tekniske tiltag til reducering af luftmodstanden med kreative designløsninger. Bevægelige aerodynamiske elementer på fronten, på siderne og på bagenden forbedrer luftstrømningerne omkring bilen. Den aerodynamisk optimerede undervogn er helt tildækket. Med en cw-værdi på 0,25 sætter bilen ny rekord i SUV-segmentet. Den er medvirkende til den store rækkevidde på over 500 km.

Konceptbilen er baseret på anden generation af den modulopbyggede langsgående platform, som giver store spillerum, når det gælder drivlinjen og sammensætningen. Når man ser på længden, ligger den mellem Audi Q5 og Q7. Med det SUV-typiske karrosseri og den lave, coupéagtige kabine har Audi e-tron quattro concept en meget dynamisk fremtoning. I den rummelige kabine er der plads til fire personer.

Det store litium-ion-batteri er placeret mellem akslerne og under kabinen. Denne placering giver et lavt tyngdepunkt og en afbalanceret fordeling af akseltrykket. Det giver bilen en overlegen køredynamik og kørselssikkerhed i segmentet.

Til drivlinjen gør Audi brug af erfaringerne med den elektrisk drevne sportsvogn Audi R8 e-tron. Tre elmotorer – en på forakslen, to på bagakslen – driver Audi e-tron quattro concept. Det gør den til en eldrevet quattro – e-tron quattro – og dvs. både effektiv og dynamisk.

_______________

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk