vdv8psbukw7kmdhgcfcv

Audi modtager pris for integration af handikappede medarbejdere

AUDI AG er blevet tildelt ”Inklusionspreis der Wirtschaft 2016” i kategorien ”Koncern” for den forbilledlige integration af mennesker med helbredsmæssige udfordringer. På de tyske fabrikker i Ingolstadt og Neckarsulm beskæftiger koncernen ca. 3.100 svært handikappede mennesker – det svarer til ca. 5,8 % af alle medarbejdere.

Juryen begrundede blandt andet udmærkelsen af Audi med koncernens særlige fokus på fortsat beskæftigelse til mennesker med helbredsmæssige udfordringer. For at forankre inklusion på en vedvarende måde skoler bilproducenten sine ledere og fremmer i fællesskab med tillidsmandsapparatet bløde værdier som værdsættelse og kommunikation.

”Hver enkelt medarbejder bidrager til koncernens succes”, siger Audis personalechef Thomas Sigi. ”Det afgørende for os er at gøre brug af menneskerne dér, hvor de kan gøre bedst mulig brug af deres styrker.” Det gælder især, når man snakker inklusion: ”Mennesker med helbredsmæssige udfordringer åbner nye, uvante synsvinkler for os og styrker det kreative potentiale i deres teams”, understreger Thomas Sigi. ”Denne mangfoldighed er en berigelse for og en del af den diversitetskultur, som vi fremmer hos Audi.”

En fælles undersøgelse udarbejdet af Audi og universitetet i St. Gallen bekræfter succesen med dette integrationskoncept: Blandede teams med handikappede og ikke-handikappede medarbejdere genererer flere ideer og arbejder mere kreativt end homogene arbejdsgrupper. De centrale faktorer for en succesrig inklusion er især en værdsættende ledelsesform fra lederne samt et godt sammenhold i teamet. Disse ”bløde” faktorer har stor indvirkning på medarbejdernes tilfredshed og helbredstilstand. ”Med ergonomiske arbejdspladser skaber vi de nødvendige forudsætninger for integrationen af medarbejdere med arbejdsmæssige begrænsninger”, siger Hubert Waltl, som er øverste chef for produktion og logistik hos AUDI AG.

Audi har også integreret resultaterne fra St. Gallen-undersøgelsen i sine nye ledelsesværdier: Værdsættelse og respekt spiller her en afgørende rolle. På dette grundlag uddanner koncernen også sine ledere. De træner fx håndteringen af svært handikappede medarbejdere i konkrete scenarier og får mere sikkerhed i krævende ledelsessituationer.

”Inklusionspreis der Wirtschaft” anses som Tysklands mest velrenommerede udmærkelse på integrations- og inklusionsområderne. Der blev uddelt priser til virksomheder, som har udført eksemplariske projekter og aktioner i 2015 og 2016. Følgende tyske organisationer står blandt andre bag prisen: Bundesvereinigung Deutscher Arbeitgeberverbände, Bundesagentur für Arbeit, Charta der Vielfalt og Unternehmensforum.

Læs mere om Audis HR og organisation: https://www.audi-mediacenter.com/en/personnel-231

______________

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk