jo9e9mvxelypneilwlf0

​SUV’ernes uimodståelige vækst

Hvorfor er så mange vilde med SUV’er? Hvad får folk til at vælge denne biltype? I henhold til eksperterne ligger svaret i udviklingen af folks behov, og i den sidste ende har biler “altid afspejlet samfundet”, udtaler Lluís Puerto, som er teknisk direktør hos Fundació RACC.

Samme konklusion udtrykkes af Jordi Brunat, som er strategic planning professor hos ESADE, og som også er ekspert i bilindustrien: “Biler afspejler mennesker, deres personlighed, livsstil, vaner, økonomiske vilkår, sociale synspunkter og deres forhold til samfundet”. Derfor er udviklingen i samfundet og inden for bilbranchen altid gået hånd i hånd.

I sin mere end 100 år lange historie har bilen haft mange funktioner, og til at begynde med var den ifølge Lluís Puerto et statussymbol – et transportmiddel for samfundets spidser. Gennem årene er kravene til biler blevet større. Foruden faktorer som fx sikkerhed, der er af afgørende betydning nu om dage, er opkoblingsmuligheder en af de nyeste trends, som har “afgørende betydning for at forstå udviklingen de kommende 10 år”, fastslår Puerto “De services, som vi på nuværende tidspunkt har adgang til via vores uundværlige mobiltelefoner, skal på en naturlig måde integreres i bilerne, og det er lige præcis det, der sker”, tilføjer han.

I løbet af årene har bilindustrien tilpasset sig til samfundsudviklingen. Vi lever i den kompakte SUV’s tid – et segment, der vokser på grund af “bilernes evne til at opfylde hele familiens behov. Desuden er biltypen velegnet til både lange køreture og bykørsel”, i henhold til RACC-eksperten.

Som en reaktion på disse muligheder gør SEAT fremskridt i dette segment, og mærket lancerer sin første kompakte SUV midt på året på “det ideelle tidspunkt”, udtaler Arantxa Alonso, som arbejder i SEATs Produktafdeling. “Med Leon-formlen har vi vist, at vi et et modent mærke, som besidder evnen til at producere biler, der skiller sig ud, hvad angår både teknologi og kvalitet”, hvilket gør koncernen i stand til at øge og konsolidere salget ved at træde ind i helt nye segmenter, som det er tilfældet med en kompakt SUV.

Alonso mener, at SUV-kunderne ser på fire primære egenskaber: en større følelse af sikkerhed på grund af bilens mere robuste karakter, et mere moderne design, større alsidighed og større rummelighed. Hun fortæller, at disse egenskaber især værdsættes af mandlige kunder, selv om kvinder også sætter pris på dem. “Takket være den høje køreposition har kvinder en større følelse af tryghed, som fjerner angsten for at køre i byerne. Det er som at sidde i et fort”, tilføjer Alonso.

I henhold de data, som det spanske mærke henholder sig til, estimeres det, at salget af denne modeltype vil stige med 25 % frem mod år 2020 til over 1.550.000 biler i Vesteuropa – et bevis på, at “SUV’erne er kommet for at blive og ikke blot er en kortvarig trend”, udtaler Alonso.

I Danmark er SUV segmentet steget 38% i 2015 i forhold til 2014, og bare i mellem segmentet, hvor SEAT nu kommer med en attraktiv SUV, der er salget steget med 58% i forhold til 2014.

Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk